Havoc-company.com
http://www.havoc-company.com/forum/

Virpil Throttle mode creates bug in DCS
http://www.havoc-company.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=1388
Page 1 of 1

Author:  Brainfreeze [ Thu Oct 29, 2020 6:35 pm ]
Post subject:  Virpil Throttle mode creates bug in DCS

Hi,
came across an issue with the MT-50CM2 throttle from Virpil.

I use it with 5 way mode enabled in order that my 6 led change color and help me remember which mode I am in (Navigation/combat etc) because I use the mode selector as a modifier in DCS.

For example, in mode 4, the T4 button will have a function associated to the radar range while in mode 1 it will be used to lower or raise the seat.

I assigned the mode1-5 buttons to windows logical buttons 85-89.

However, in DCS when I fly and switch to mode 4 the PC's keyboard will no longer work (esc key not even working) and most of the stick buttons also become inoperable.

Any idea what is going on?

Author:  HC_Official [ Fri Oct 30, 2020 2:33 pm ]
Post subject:  Re: Virpil Throttle mode creates bug in DCS

I do not use the mode modifier profile as it is not the easiest way to do things
If you changed logical button mappings on the mode dial best revert them to their default
also 20200925 VPC software / firmware has some issues - iam using 20200325

Author:  Brainfreeze [ Sat Oct 31, 2020 9:03 am ]
Post subject:  Re: Virpil Throttle mode creates bug in DCS

RESOLVED - I stopped using the position of the mode selector as a modifier in DCS and mapped the buttons directly in VIRPIL software for each mode (by default only the 6 led lit buttons are mapped so I added a few more). No more conflict.

Seems the modifier function of DCS was the trouble maker there

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/